A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 243

Mark Bugs

EU ban?

TU POȚI INFLUIENȚA DECIZIA UNIUNII EUROPENE REFERITOARE LA ȚIGĂRILE ELECTRONICE!

 

In data de 19 decembrie 2012 Comisia Europeană a adoptat propunerea de revizuire a Directivei

Produselor din Tutun (Tobacco Products Directive) în care lichidele folosite de tigările electronice au fost incluse în categoria produselor tip medicament!

 

Astfel toate lichidele folosite de vaporizatori cu un procent de nicotină mai mare de 4mg/ml vor fi considerate produse medicamentoase! Având în vedere că legislatia în domeniul medicamentelor este foarte restrictivă, atât la nivel European cât și national, Directiva practic va interzice sau marginaliza tigările electronice și pe utilizatorii acestora!

Mai multe informații referitoare la propunerea Comisiei Europene le puteți le puteți accesa http://ec.europa.eu/health/tobacco/products/revision/index_en.htm

http://ec.europa.eu/health/tobacco/docs/com_2012_788_en.pdf

Odată ce Directiva va fi aprobată de Parlamentul European (în următoarele luni ale anului 2013) oricineva putea să cumpere țigări din tutun de oriunde, nenumărate branduri ca și până acum..dar dacă vom dori să cumpărăm lichide pentru țigările electronice, cu toate că sunt cel puțin 99% mai sănătoase decât țigările din tutun, nu vom putea cumpăra decât lichide cu maxim 4mg/ml nicotină și de la tot mai puțini producători… Și atunci ne întrebăm cum poate fi votată în Parlamentul European o astfel de Directivă cetratează inegal țigările din tutun și cele electronice și practic îi discriminează, culmea, pe vaporizatori?

 

E timpul să ne apărăm drepturile ca cetăteni Europeni și să ne facem vocea auzită! Împărtășițimembrilor Parlamentului European povestea voastră, cum tigara electronică v-a ajutat să renuntatila fumat și explicați-le că interzicând alternativele mult mai sănătoase ale fumatului oamenii fie se vor reapuca de fumat fie nu vor putea încerca aceste metode noi de a renunța la fumat! Scrieți-le că aceste dispozitive electronice de vaporizat chiar au o rată de succes mult mai mare decât plasturii și gumele demestecat cu nicotină (care nu sunt limitate de Directivă) și ar trebui încurajate și nu restricționate!

 

Dacă noi, cei ce vaporizăm, suntem uniți și ne facem vocea auzită, poate că membrii ParlamentuluiEuropean vor vota împotriva articolului 3.7. Nicotine containing products (NCP) din Proposal fora Directive of the European Parliament and of the Council on the approximation of the laws, regulations and administrative provisions of the member States concerning the manufacture, presentation and sale of tobacco and related products 2012/0366 (COD).

 

 

Concret, ce putem face în acest moment?

 

 

1. Așa cum Clive Bates a scris detaliat pe blogul personal, putem să le scriem

- fie via email fie printr-oscrisoare oficială semnată și transmisă prin poștă europarlamentarilor români ce ne reprezintăîn Parlamentul European.

 

Aceștia vor vota Directiva propusă de Comisie și sunt interesați de opinia cetățenilor pe care îi reprezintă și de punctul lor de vedere vis-a vis de o propunere legislativă ce îi vizează direct. Mai multe detalii găsiți pe:

http://www.clivebates.com/?p=739#comment-3824.

 

  Europarlamentarii în măsură să influiențeze decizia, membri în ENVI (Committee on theEnvironment, Public Health and Food Safety) sunt :

Elena Oana ANTONESCU  

Adresa : Parlement européen- Bât. Altiero Spinelli, 10E153/ 60,rue Wiertz / Wiertzstraat 60 B-1047 Bruxelles/Brussel

 

Email: oana.antonescu@europarl.europa.eu

 

Claudiu Ciprian TĂNĂSESCU

Parlamentul European- Rue Wiertz Altiero Spinelli13G115/ B-1047 Bruxelles

Email: claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu

 

-fie:

 

2. În conformitate cu articolul 227 din Tratatul de functionare a Uniunii Europene, orice cetătean își poate exercita dreptul de a depune o petitie Parlamentului European. Aceste petiții îi conferă Parlamentului European dreptul de a atrage atenția și de a lua măsuri cu privire la încălcarea drepturilor cetățenilor Europeni, ai căror reprezentanți sunt.

 

Pentru a transmite o PETITIE Parlamentului European accesati linkul de mai jos:

https://www.secure.europarl.europa.eu/aboutparliament/en/petition.html

Petiția poate fi scrisă în orice limbă oficială a Uniunii Europene deci inclusiv în limba română.

Trebuiedoar să urmați instrucțiunile site-ului:

 

 

Pasul 1: Nume, adresă, date personale. Dați cât mai multe date de identificare pentru ca petiția săfie autentică și acceptată spre analiză

 

Pasul 2: Informatii cu privire la petitie

 

Subiectul petiției trebuie să fie în aria de interest și competență a Uniunii Europene și în acest cazeste protectia consumatorilor și drepturile dumneavoastră ca cetătean european, așa cum suntstabilite în tratatele UE.

 

Scrieți despre experienta dumneavoastră ca persoană ce vaporizează, de ce considerati că Directiva propusă vă limitează drepturile ori este discriminatorie (spre exemplu, fumătoriinu sunt limitați precum vaporizatorii în a alege produse disponibile pe piață, de asemenea nu există limite ale nicotinei și ale substanțelor cancerigene pentru țigările din tutun în schimb vor să stabilească limite ale nicotinei inacceptabile pentru lichidele folosite de vaporizatori) și ce considerati că ar trebui făcut în acest sens/ce doriti să fie rezolvat prin petitia dvs..

 

 

Fiți conciși, politicoși și nu faceți acuzatii cu privire la scopul Directivei per ansamblu, faceți referire strict la articolul care vă lezează drepturile ca vaporizator respectiv articolul art.3.7. Nicotinecontaining products (NCP).

Nu uitati să mentionati numele/codul Directivei în cauză (îlregăsiti mai sus) și articolul.

 

 

Țineți cont în momentul scrierii petiției că documentul va fi pe masa membrilor ParlamentuluiEuropean care vor vota Directiva! Încercați să-i convingeți cu cuvintele dvs. sincere și experiența dvs.că este bine să facă amendamente sau să voteze împotriva articolului 3.7. ce vă lezează drepturile ca si cetățean european.

 

Să scrieți petiția adresată Parlamentului European sau europarlamentarului dvs. va dura câteva minute dar gestul dvs. poate să influiențeze viitorul fumatului electronic!

 

Exercitați-vă dreptul de a spune NU,fiecare petiție contează!